Dorostenci hrdinským výkonem udolali brněnskou Kometu

Dorostenci se po třech prohraných zápasech konečně dočkali vítězství! Proti Kometě Brno zářilo hlavně duo bratrů Hešových, kteří byli u třech za čtyř vstřelených branek. Velkým dílem tak pomohli obratu z 0:1 na 4:1. Následně sice mladí Berani dvakrát inkasovali, ale tři body už si nenechali utéct. Dokonale tedy zapomněli na předchozí desetigólový výprask, další body mohou přidat v sobotu proti Vsetínu.
5.kolo, čt 23.9.2021, PSG aréna
Zlín
Kometa Brno
4:3
(0:0, 3:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 22. Marek (L. Heš), 26. Vaculík (Hampl), 37. L. Heš (Babulík), 48. J. Heš (L. Heš, Hamrla) – 21. Kos (Máša, Rakus), 55. Eich (Šantora, Máša), 55. Halačka (Zduba, Pavlík). Rozhodčí: Goňa – Kociňák, Šobáň. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 59. Střely na branku: 29:38. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:3.

Málek – Stuchlík, Řezníček, Hamrla, Mikel, Kopřiva, Lukaštík, Šišák – Vaculík, Hampl, Holba, L. Heš, Marek, Pešák, Babulík, Kaláč, J. Heš, Klimek

Kavan – Svoboda, Zubíček, Máša, Spanel, Eich, Mitro, Kuswito – Kos, Rakus, Pavlík, Halačka, Zduba, Röss, Škodík, Bělohlav, Nekvapil, Šantora

Hned na úvod utkání jsme byli svědky několika nebezpečných situací. Oba brankáři ale excelovali, jelikož si se všemi situacemi poradili. Na konci první periody byl vyloučen Filip Kaláč a hosté hrozili v přesilovce. Nejnebezpečněji se prezentoval Michal Nekvapil se svou dorážkou, ale tu vyřešil skvěle chytající Tomáš Málek svou lapačkou.

Vstup do druhé třetiny se ale Beranům nepovedl, Ondřej Kos obešel vše, co mu stálo v cestě a krásnou individuální akci zakončil gólem. Netrvalo však dlouho a žlutomodří vyrovnali po zásluze přihrávajícího Lukáše Heše a zakončujícího Richarda Marka.

Domácí byli při chuti a povedenou pasáž zakončil Martin Vaculík, a to když ujel všem svým protihráčům a v souboji jeden na jednoho překonal brankáře Jana Kavana. Kometa si šla za vyrovnáním, ale brankář Tomáš Málek všechny pokusy hostů vyřešil. Vytáhl i několik skvělých zákroků a pomohl svým spoluhráčům přestát těžkou pasáž utkání.

Zlínští nakonec udeřili ještě jednou, do dvoubrankového vedení poslal Berany Lukáš Heš. V závěru třetiny se ještě jednou zaskvěl domácí gólman, protože zlikvidoval samostatný únik jednoho z hostujících útočníků. Blízko k radosti měla i zlínská střídačka, která už zvedala ruce nad hlavu, nebezpečná střela ale proskákala jen za bránu, takže se do závěrečné periody šlo za stavu 3:1.

Berani byli v začátku třetí třetiny aktivnější, pomohli si i několika přesilovkami. Velkou šanci spálil například Martin Vaculík. Nemuselo ho to ale mrzet, protože právě z další přesilovky se prosadilo bratrské duo přihrávajícího Lukáše a z předbrankového prostoru zakončujícího Jakuba Heše, který vsítil svou premiérovou branku v dorostenecké extralize.

Vysoké vedení vypadalo pro domácí velice nadějně, ale nakonec se o výhru museli bát do poslední sekund. Kometa totiž zásluhou Lukáše Eicha a Dominika Halačky stáhla ztrátu na pouhou jednu branku. Ševcům se nakonec podařilo závěrečný tlak soupeře ustát a mohli se tedy radovat z cenného vítězství.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (PSG Berani Zlín): Já bych chtěl dnes moc poděkovat hráčům za perfektní bojovný výkon, když v takových výkonech budeme pokračovat dále, tak určitě budeme sbírat další body.